Mammografi.no

TA KONTROLL OVER DIN BENHELSE

Ta en analyse av benhelsen din når du er til mammografiundersøkelse

Nå har du muligheten til å få målt din bentetthet i forbindelse med mammografiundersøkelsen din. Ved hjelp av et vanlig røntgenbilde av hånden kan du nå få informasjon om din benhelse. Testen er fullstendig smertefri og utføres ved hjelp av den samme lavdosestrålingen som brukes i mammografiundersøkelser. Det tar under ett minutt å utføre testen, der bentetthetsverdier måles og evalueres ved hjelp av dxr-onlinetjeneste.

Hva er benskjørhet?

Benskjørhet, eller osteoporose, er en stille sykdom da tap av benkalk kan skje uten å gi symptomer. I senere stadier kan sykdommen føre til brudd, ofte i håndledd, hofte eller ryggrad. Årsakene til benskjørhet omfatter ubalanse i reproduksjonen av skjelettet, en usunn livsstil og legemidler som brukes til behandling av andre sykdommer, for eksempel brystkreft. Skandinaviske kvinner har størst risiko for å utvikle benskjørhet, og sykdommen rammer oftest kvinner i overgangsalderen.

Dxr-online

DXR-online er en enkel metode som brukes for å kartlegge Bilde_benskjrhet.jpghvem som har risiko for å utvikle benskjørhet. Den går ut på å måle bentettheten, og det gir deg muligheten til å ta kontrollen over din egen benhelse. Du får tilbakemelding på hvor vidt tiltakene du selv har iverksatt er tilstrekkelige eller om du trenger ytterligere hjelp i form av ulike behandlingsmetoder.

Vi benytter den unike dxr-teknologien som ved hjelp av et vanlig røntgenbilde av hånden, kan måle og vurdere en persons bentetthet (BMD). Metoden samsvarer godt med andre BMD-målemetoder og gir den høyeste presisjonen på markedet. Den er gjennomtestet og publisert av forskere over hele verden. Metoden er CE-merket og godkjent av FDA i Nord-Amerika som medisinsk metode.

Råd og tips om hvordan du kan ta kontrollen over din benhelse

•  Røyking og høyt alkoholinntak kan bryte ned skjelettet
•  Et kosthold som er rikt på kalsium og vitamin D, bidrar til å bygge opp og styrke skjelettet
•  Sollys gir kroppen ekstra vitamin D
•  Daglig mosjon og fysisk aktivitet styrker skjelettet

De senere årene har kunnskapen om hvordan man behandler benskjørhet økt betydelig, og nye legemidler er blitt utviklet i kombinasjon med selvhjelpsprogrammer. Ved å ta vare på benhelsen din øker du mulighetene dine til å ivareta og forbedre din livskvalitet.

Prisen for undersøkelsen kr 980,-,

Pris for undersøkelsen tatt samtidig med mammografiundersøkelsen kr 650,-

 

for_mer_info.JPG

Gå til:

Mammografi rutineundersøkelse MammoPluss Klinisk mammograf